Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ



Μετά την δίωξη των δυο αναπληρωτριών που το ΥΠΑΙΘ κόβει την προϋπηρεσία τους επειδή εκλέχθηκαν στα σωματεία τους και έκαναν χρήση της νόμιμης συνδικαλιστικής άδειάς τους, μια ακόμα δίωξη πραγματοποιείται στο πρόσωπο εκπαιδευτικού αναπληρωτή στην Ξάνθη. Ο λόγος είναι και σε αυτή την περίπτωση η πολιτική του στάση. Πιο συγκεκριμένα το «παράπτωμα» του αναπληρωτή είναι οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δηλώσεις του μέσω του λογαριασμό του στο facebook.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου μας Τζεμαλή Μηλιαζήμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ξάνθης, με την μορφή της "Προκαταρκτικής Εξέτασης",
προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στις αρχές Μαρτίου. Η «κλήση για εξέταση» του Τζεμαλή Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.
Μάλιστα στην προκαταρκτική εξέταση ο αναπληρωτής δεν ρωτήθηκε για την  ανάρτηση αλλά κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του, αναβιώνοντας εποχές καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος “κοινωνικών φρονημάτων”.  Είναι ξεκάθαρο ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην πραγματικότητα δεν ενοχλήθηκε από μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αλλά από την συνδικαλιστική και αντιφασιστική  δράση του  Τζεμαλή Μηλιαζήμ. Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αλλά και οι κατά τόπους διευθυντές ενοχλούνται από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα, αγώνες και σωματεία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους. Ο συγκεκριμένος αναπληρωτής για τη δράση του είχε στοχοποιηθεί και από ακροδεξιούς κύκλους που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δράσης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα.
Σε μια χρονική στιγμή που παγκοσμίως πραγματοποιούνται αντιρατσιστικές εκδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, την ίδια στιγμή που στη χώρα μας οργώνονται σχεδόν καθημερινά πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και απειλείται το δημόσιο σχολείο με το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως, επιχειρείται η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών για πειθάρχηση ολόκληρου του συνδικαλιστικού και εν γένει του εκπαιδευτικού  κινήματος και της νεολαίας.

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα περάσουν.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αναπληρωτή εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου