Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΠΟΝΑΜΕ


Κυριακή. Ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες να κάνει απλά μια βόλτα. Μόνο αυτό μας έχει απομείνει. Όλοι και όλες τηρούν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Δυστυχώς, τα μέτρα προστασίας απέναντι στην κρατική αναλγησία, την κρατική φίμωση, κοροϊδία και βία κάθε μορφής είναι ανύπαρκτα. Πλέον είναι καθημερινότητα η βίαιη καταστολή σε κάθε δικαιολογημένη αντίδραση απέναντι στην εγκληματικά αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τον εκφασισμό μιας Κυβέρνησης που οδηγεί ακόμα και στον θάνατο τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Συγχρόνως, η καλοστημένη προπαγάνδα των χορτάτων Μ.Μ.Ε «δικαιολογεί» την καταστολή αποδίδοντάς την στον δήθεν επικίνδυνο αναρχικό, αριστερό, παρείσακτο μετανάστη και «παρακμιακό» του κέντρου. Όποιο κεφάλι σηκώνεται κόβεται.

Κυριακή. Η πλατεία της Ν. Σμύρνης σφύζει από ζωή και ανέμελα γέλια και παιχνίδι από τα παιδιά. Όλα αυτά μέχρι την εισβολή των ένστολων που έχουν κάνει παιχνίδι την ακατάσχετη βία. Απαγορεύεται να είσαι άνθρωπος. Απαγορεύεται να γελάς, να συζητάς, να προβληματίζεσαι και κυρίως να υπερασπίζεσαι τον διπλανό σου. Τι πιο φυσιολογικό να αντιδράσει κάποιος/κάποια σε μια αναίτια επιβολή προστίμου σε μια οικογένεια. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών. Όλοι και όλες έχουμε συγκλονιστεί από το βίντεο του δολοφονικού ξυλοδαρμού ενός ανθρώπου που έκανε το χρέος του ως πολίτης να ενδιαφερθεί για τον διπλανό του και πολύ ευγενικά να μάθει τι έγινε. Είδαμε την βίαια καταστολή της αυθόρμητης πορείας έπειτα από όλα αυτά. ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. Τα συνταγματικά μας δικαιώματα σε καραντίνα εδώ και πολύ καιρό. Όλα αυτά ακολουθούν το όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας τις δυο προηγούμενες μέρες.

Μέσα στους 11 προσαχθέντες των χθεσινού κρεσέντο βίας της κρατικής ένστολης αλητείας είναι και μια αναπληρώτρια δασκάλα στο 7ο Δ.Σ Νέας Σμύρνης. Έχουν απαγγελθεί ψεύτικες κατηγορίες «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής», ενώ «copy paste» τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες. Τι γύρευε μέρα μεσημέρι Κυριακής στην πλατεία; Μήπως η Ν. Σμύρνη είναι κοντά στα Εξάρχεια; Όχι απέχουν χιλιόμετρα. Μην απορούμε. Αυτά συμβαίνουν καθημερινά σε γειτονιές που τις έχουν στιγματίσει ως κακόφημες για να αυθαιρετούν ανενόχλητοι. Αλλά το όργιο βίας, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις με ψεύτικες κατηγορίες που απλώνεται σε κάθε γειτονιά, που μπορεί να ξεσπάσει σε κάθε έναν και κάθε μια από εμάς, αποτελεί για την κυβέρνηση θεμελιώδη πολιτική της, με στόχο τον εκφοβισμό, το φόβο και τη σιωπή η οποία εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Η συναδέλφισσά μας ήταν απλά περαστική! Της έχουν φορτώσει τόσες ανυπόστατες κατηγορίες με το έτσι θέλω. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες! Έκαναν το «λάθος» να βρίσκονται στην πλατεία, έκαναν το λάθος το παρουσιαστικό τους να μοιάζει «κάπως», έκαναν το λάθος να είναι νεολαίοι!

Θέλουν να το εμπεδώσουμε. Είμαστε σύγχρονοι δούλοι. ΣΠΙΤΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ. ΠΟΝΑΜΕ για όσα συμβαίνουν στις γειτονιές μας και ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.

Απαιτούμε

Να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες για τους συλληφθέντες,

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πλ. Ν. Σμύρνης Τρίτη 6:30μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου