Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ)



Το Σάββατο 12/1 οι αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της κατειλημμένης πρυτανείας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Στόχος μας ήταν να ενημερωθεί ολόκληρη η κοινωνία για τα αιτήματα του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος που βρίσκεται σε ανυποχώρητο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών του λαού. Στο προκλητικό Δελτίο Τύπου της Διοίκησης της ΕΡΤ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Το εκπαιδευτικό κίνημα θα διεκδικεί πάντα το χώρο και το χρόνο για να διατυπώνει τα αιτήματα, το λόγο και τους στόχους του δίκαιου αγώνα του με τους δικούς του όρους. Για αυτό το λόγο επιλέχτηκε η ΕΡΤ ως εκείνο το μέσο που όφειλε και οφείλει να δίνει βήμα για την αδιαμεσολάβητη έκφραση και ενημέρωση όλου του λαού. Ως εκ τούτου η παρέμβασή μας ήταν απολύτως “δικαιολογημένη” και αναγκαία.  Κρίνεται και θα κριθεί από το σύνολο της κοινωνίας.


Γιατί οι εκπαιδευτικοί παλεύουν καθημερινά, μέσα και έξω από την τάξη ώστε όλος ο λαός:
«Να ξέρει ανάγνωση, γραφή
να είναι, να είναι το σπαθί δικό του
να μην του τρώνε τώρα το ψωμί
Να αρνιέται την κλεψιά για ριζικό του

Να μην πονά για τις μελλούμενες γενιές
Τους δουλευτές της φάμπρικας, τους γερομάχους
Πλύστρες, χαμάληδες και φοιτητές
Τους οικοδόμους, τους ξωμάχους.

Κούραση να μη μείνει σταλιά
δύναμη να’ χει να σηκώσει το κεφάλι
για να πετύχει μια φορά
να μην τον κυβερνούνε άλλοι»
(παράφραση του τραγουδιού: αν ήξερα ανάγνωση γραφή, σε μουσική του Χρ. Λεοντή – νυν δ/ντη της ΕΡΤ)

Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη απεργιακή συναυλία στα Προπύλαια, με στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία και την οικονομική στήριξη του αγώνα.


Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση για την ελαστική εργασία στην κατεύθυνση διεύρυνσης και σύνδεσης του αγώνα όλων των επισφαλώς και ελαστικά εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους!  Η ανοιχτή συνέλευση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση του αγώνα:

Διατυπώνουμε με αποφασιστικό τρόπο το αίτημά μας για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου – εκτρώματος που απαξιώνει πτυχία και χρόνια εργασίας οδηγώντας χιλιάδες αναπληρωτές σε μόνιμη ανεργία και επισφάλεια. Καλέσαμε και καλούμε τους πάντες τη Δευτέρα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, στην ανοιχτή συνέλευση αγώνα στις 11:00 και στην απεργιακή διαδήλωση στις 13:30 στα Προπύλαια. Μετά τη διαδήλωση επιστρέφουμε συγκροτημένα στην κατειλημμένη πρυτανεία για νέα πανελλαδική συνέλευση αγώνα για να συν-αποφασίσουμε τα μέσα και τους τρόπους δράσης για τη συνέχιση του αγώνα. Καταγγέλλουμε τη στάση των πλειοψηφιών των Δ.Σ. των ομοσπονδιών που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να «θάψουν» το εκπαιδευτικό κίνημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους και συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες της κατάληψης της πρυτανείας που με τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία στο πλευρό τους έχουν μετατρέψει την Πρυτανεία σε ανοιχτό κέντρο αγώνα και δράσεων. Ότι και να κάνουν Κυβέρνηση, ΜΜΕ και ξεπουλημένες ηγεσίες, θα πλημμυρίσουμε και πάλι τους δρόμους με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους να μετατρέψουν τη νεολαία, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους - εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα. Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρέπεια θα επιβληθεί μόνο από εμάς με τους δικούς μας όρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου