Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS! Κανένας επιθεωρητής στα σχολεία! Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση συλλογικά

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ/ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS!

Κανένας επιθεωρητής στα σχολεία

Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση συλλογικά

Εμείς, οι νεοδιόριστες και οι νεοδιόριστοι του 2020,2021,2022 που περιμέναμε και παλεύαμε τόσα χρόνια για τον διορισμό, που δουλέψαμε κάθε χρόνο σε άλλο σχολείο, που είδαμε τα πτυχία μας να γίνονται κουρελόχαρτα και μαζέψαμε ένα σωρό «προσόντα» για να αποδείξουμε την αξία μας και να έχουμε δικαίωμα στην εργασία, που έχουμε χαμηλό μισθό και καμία υποστήριξη στη δουλειά μας, εμείς λοιπόν, βγαίνουμε μπροστά για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο που θα δουλεύουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών μας και την παιδαγωγική ελευθερία που απορρέει από τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικών. Η Κρήτη θα είναι, μαζί με την Πελοπόννησο και το Αιγαίο, τα μέρη από τα οποία θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έφερε ποτέ και πουθενά βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Τα σχολεία μας χρειάζονται μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 15 μαθητές/τριες ανά τμήμα, αύξηση της χρηματοδότησης, σύγχρονα κτίρια και εξοπλισμό, πολύπλευρη υποστήριξη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Εμείς χρειαζόμαστε σταθερή ροή μόνιμων και μαζικών διορισμών με πτυχίο και προϋπηρεσία, αυξήσεις μισθών και αξιοπρεπή ζωή. Αυτά χρειαζόμαστε και όχι να γυρίζουμε με μια βαλίτσα στο χέρι και εκτός αυτού να πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς ότι είμαστε «αρκετοί/ες» στον κάθε αξιολογητή που θέλει να κάνει καριέρα στην πλάτη μας.

Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω. Ξεχνάει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, ή μάλλον επιλέγει να τους υποτιμήσει.

Θα τους αφήσουμε; Εμείς λέμε όχι. Τι λέει η ΔΟΕ; Τι λένε οι ΣΕΠΕ μας;

Να κηρυχθεί άμεσα από τη ΔΟΕ και από τους Συλλόγους μας απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση και επιπλέον κυλιόμενες στάσεις εργασίας, ώστε να αντισταθούμε συλλογικά κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των επίδοξων αξιολογητών. Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΠΕ άμεσα! Σύσσωμοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας, τα σωματεία μας να είναι εκεί τη στιγμή που οι νέοι επιθεωρητές θα περνούν το κατώφλι των σχολείων μας. Είναι ανεπιθύμητοι/ες, είναι απέναντί μας, επιλέγουν να καταρρακώσουν και να κατηγοριοποιήσουν εμάς και το δημόσιο σχολείο.

Αυτή η μάχη αφορά όλους, νεοδιόριστους/ες, αναπληρωτές/τριες, μόνιμους/εςΗ απάντησή μας απέναντι στην αξιολόγηση θα είναι συλλογική!

1. Κουκουράκη Καλλιόπη, νεοδιόριστη ΠΕ 70

2. Κυριακόπουλος Μάνθος, νεοδιόριστος ΠΕ70

3. Παζαρλή Αγγελική, νεοδιόριστη ΠΕ70

4. Παπαστεργίου Ευμορφία, νεοδιόριστη ΠΕ70

5. Πατάτα Ελένη, νεοδιόριστη ΠΕ 70

6. Πιπίλη Αναστασία, νεοδιόριστη ΠΕ70

7. Πολοζιάνη Μαργαρίτα, νεοδιόριστη ΠΕ70

8. Σφακιανάκη Καλλιόπη, νεοδιόριστη ΠΕ70


Οι υπογραφές θα ανανεώνονται συνεχώς. Όποια/ος επιθυμεί να υπογράψει μπορεί να στείλει μέιλ στο sidonistikoanapliroton@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου