Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/-ΙΣΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ/-Η - ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ/-Η
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, από τις ανακοινώσεις των ΕΛΜΕ Πειραιά και Βοιωτίας, ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην απόλυση δύο αναπληρωτριών με σοβαρά προβλήματα υγείας, γιατί όπως ισχυρίζονται δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη και καταδεικνύει με τον πιο ειδεχθή τρόπο τη διάλυση των δομών δημόσιας υγείας, αλλά και την ανάλγητη στάση του υπουργείου που δε δίστασε να προχωρήσει στην απόλυση των συναδελφισσών. 
Συγκεκριμένα, οι λόγοι που επικαλέστηκαν είναι ότι οι συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία, δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), παρότι είχαν καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, το οποίο στην πορεία έληξε. Να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ραντεβού, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα μέχρι να οριστεί, προκειμένου να πάρουν νέο πιστοποιητικό, το οποίο είχαν στα χέρια τους λίγες μέρες μετά την απόλυσή τους!


Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη συμπεριφορά του Υπουργείου, και του ίδιου του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου, οι οποίοι παρότι ήταν ενημερωμένοι για τις εξελίξεις αυτές και σε κάθε περίπτωση γνώριζαν ότι η ασθένειά τους δεν είναι ιάσιμη, προχώρησαν στην απόλυσή τους!
Είναι προκλητικοί εκείνοι που έχουν αφήσει στο έλεος των λογιστικών υπολογισμών και του «κόφτη» στην εκπαίδευση τα τμήματα ένταξης και τις παράλληλες στηρίξεις, δομές που μετρούν χιλιάδες κενά, χιλιάδες παιδιά χωρίς την αναγκαία στήριξη, χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, τώρα να τολμούν να απολύουν συναδέλφισσες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, την ίδια στιγμή που απροκάλυπτα έχουν το θράσος να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ειδική αγωγή και να μιλούν για «κανονικότητα» στα σχολεία μας!

Θα μας βρουν απέναντί τους!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι αρκετά με τον εμπαιγμό! Να βρεθούμε όλοι και όλες, πλάι πλάι με ταξική αλληλεγγύη, να υπερασπιστούμε την εργασία μας, τα δικαιώματά μας, το δημόσιο σχολείο και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών σε αυτό.
Καλούμε την Παρασκευή 10/11, στις 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των τοπικών σωματείων για κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση της συναδέλφισσας από τα Κύθηρα. Καλούμε τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, τις ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης, και να παρθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στην Βοιωτία.
Απαιτούμε:
• την άμεση ανάκληση της απόλυσης των συναδελφισσών
• την άμεση επιστροφή στην εργασία τους, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή, καθώς και την πληρωμή των ημερομισθίων που έχασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου