Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/-ΙΣΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ/-Η - ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ/-Η
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, από τις ανακοινώσεις των ΕΛΜΕ Πειραιά και Βοιωτίας, ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην απόλυση δύο αναπληρωτριών με σοβαρά προβλήματα υγείας, γιατί όπως ισχυρίζονται δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη και καταδεικνύει με τον πιο ειδεχθή τρόπο τη διάλυση των δομών δημόσιας υγείας, αλλά και την ανάλγητη στάση του υπουργείου που δε δίστασε να προχωρήσει στην απόλυση των συναδελφισσών. 
Συγκεκριμένα, οι λόγοι που επικαλέστηκαν είναι ότι οι συναδέλφισσες, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία, δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), παρότι είχαν καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, το οποίο στην πορεία έληξε. Να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ραντεβού, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα μέχρι να οριστεί, προκειμένου να πάρουν νέο πιστοποιητικό, το οποίο είχαν στα χέρια τους λίγες μέρες μετά την απόλυσή τους!

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ενισχυτική και αναπληρωτές ΕΣΠΑ



3/10/2017
Επιδιώκουν την απαγόρευση ενισχυτικής διδασκαλίας στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ
Ακραίος διαχωρισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών
Με έγγραφο που έχει σταλεί στις διευθύνσεις Π.Ε. από το Υπουργείο διευκρινίζεται ότι «δεν προβλέπεται τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Πράξης “ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ” για απασχόληση σε ενισχυτική διδασκαλία, παράλληλη στήριξη, κατ’ οίκον διδασκαλία, διοικητικό έργο κλπ.». Μετά την καθημερινή υπογραφή παρουσίας στα περίφημα παρουσιολόγια του ΕΣΠΑ, το διαφορετικό εργασιακό καθεστώς και τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στον διαχωρισμό και τη διάκριση των εκπαιδευτικών μεταξύ τους έρχεται να προστεθεί και αυτή η απαράδεκτη «διευκρίνιση» από πλευράς Υπουργείου!
Ωστόσο η νομοθεσία και το διδακτικό έργο που αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, είτε είναι μόνιμοι είτε είναι αναπληρωτές, είναι ξεκάθαρα:
1.         Σύμφωνα με το ΠΔ 462/1991, «Με τον όρο “ενισχυτική διδασκαλία” νοείται η παρακολούθηση από το μαθητή ιδιαίτερου προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, όταν κρίνεται από τους διδάσκοντες ότι χρειάζεται επιπλέον διδακτική βοήθεια.». Στο άρθρο 8 του ίδιου ΠΔ ορίζεται ότι: «Στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας διδάσκουν ύστερα από πρόταση του συλλόγου των διδασκόντων: α. Εκπαιδευτικοί του ίδιου σχολείου για συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου…»

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 29/9 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 29/9 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Καλούμε όλες και όλους

  • ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στις 5/10 στις 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  •   ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στις 14/10 στις 12.00 μ.μ.



Συνάντηση παρωδία – Καμία δέσμευση από πλευράς Υπουργείου
Την Παρασκευή 29/9 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων και συλλογικοτήτων αναπληρωτών και μαθητών. Στη συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα κ.Αγγελόπουλο που έλαβε χώρα με συναδέλφους εκπροσώπους σωματείων, αναπληρωτών και μαθητών τέθηκε το σύνολο των αιτημάτων μας και απαιτήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις επόμενες ενέργειες του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα:
Επίμονα τοποθετηθήκαμε για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Συντονιστικού


Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.30
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Π.Κ. Αιγάλεω "Γ. Ρίτσος",
Δημαρχείου 17,
στην ομιλία του Υπουργού Παιδείας
 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με θριαμβολογίες από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις έγκαιρες προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, τον «τεράστιο» αριθμό προσλήψεων, την κάλυψη των κενών σε νηπιαγωγεία/δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια/δομές ειδικής αγωγής στο 100% , τη γνωστή πια καραμέλα περί αναβάθμισης του ολοήμερου σχολείου μέσω της επέκτασής του στα ολιγοθέσια σχολεία, την ανάγκη της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως μέσο βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου.
Στο παράλληλο σύμπαν που βιώνουμε οι εκπαιδευτικοί, τα κενά εξακολουθούν να είναι χιλιάδες, οι δομές της ειδικής αγωγής στον Καιάδα με χιλιάδες παιδιά να περιμένουν τον εκπαιδευτικό που το Υπουργείο δεν στέλνει και ένα ολοήμερο σχολείο που έχει μετατραπεί σε παιδοφυλακτήριο βασισμένο στις ώρες που πλεονάζουν και όχι στις ανάγκες των μαθητών μας.