Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Παρασκευή 11/5 στις 12μ.μ. συγκέντρωση στην πλ. Κοραή

Παρασκευή 11/5 στις 12μ.μ. συγκέντρωση στην πλ. Κοραή
Στη 1μ.μ. ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους συμβασιούχους
Πορεία προς τη Βουλή και το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια μεγάλη μάχη! Δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα με διάρκεια και αποφασιστικότητα διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά μας: το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους! Τα χρόνια περιπλάνησης, ανασφάλειας, αβεβαιότητας και ανεργίας, μας πεισμώνουν για τον δίκαιο αγώνα μας! Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα σχολείο που ρημάζεται από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές τωρινής και προηγούμενων κυβερνήσεων, ΕΕ και ΟΟΣΑ.
Χρέος μας είναι να δώσουμε ανυποχώρητα και χωρίς περιστροφές τη μάχη μέχρι τέλους! Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε τα δεσμά της αναπλήρωσης, της ανεργίας και της επισφάλειας, για εμάς αλλά και για όλους τους επισφαλώς εργαζόμενους! Με κοινό βηματισμό, κοινή δράση με κάθε χώρο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να σπάσουμε τη «βεβαιότητα» και την «κανονικότητα» της ελαστικής εργασίας, της αδιοριστίας και της ανεργίας! Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή στις 11/5 επιδιώκοντας να συναντηθούν οι φωνές μας με τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων σε όλο το δημόσιο.


Οι αναπληρωτές βρισκόμαστε σε μια περίοδο νέων προκλήσεων και αναμετρήσεων. Η κυβέρνηση και το υπουργείο, αφού ξεκαθάρισαν με κάθε τρόπο ότι δεν θα πραγματοποιήσουν διορισμούς την επόμενη σχολική χρονιά, επανέρχονται εν μέσω πανηγυρισμών να ανακοινώσουν ότι ο ΟΟΣΑ και οι Θεσμοί τελικά υποχωρούν και πείθονται για την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών! Μα πόσο αφελείς νομίζουν ότι είμαστε! Η έκθεση του ΟΟΣΑ βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, θέτει με σαφή τρόπο ως προτεραιότητα την αυτοαξιολόγηση-διαβάθμιση σχολείων, την αποκέντρωση και αυτονομία των σχολικών μονάδων με διευθυντές managers που θα επιλέγουν το προσωπικό τους, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (μεταξύ άλλων 5ετείς συμβάσεις, συμβάσεις part time), την αξιολόγηση και την μοριοδότηση/κριτήρια για τις προσλήψεις. Οι προκλητικές δηλώσεις για έναρξη διορισμών από τον Οκτώβρη μόνο θυμό μας προκαλούν όταν δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για τον αριθμό, το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθούν. Την ίδια στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι οι πενταετείς συμβάσεις σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: οριστική κατάργηση των μόνιμων διορισμών, που σε συνδυασμό με τις αποκεντρωμένες προσλήψεις αλλάζουν οριστικά τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση: μόνιμη και σταθερή εργασία στη βάση της οργανικότητας κ.λπ.
Κάτω από το βάρος των δυναμικών μας κινητοποιήσεων είναι σαφές ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση θα επιδιώξουν να διασπάσουν τους εκπαιδευτικούς με προτάσεις που αποπροσανατολίζουν από τον πραγματικό στόχο. Με την πρόταση των 5ετών συμβάσεων, ενώ από τη μια φαίνεται να δημιουργούνται όροι μιας σχετικής σταθερότητας από τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε, στην πραγματικότητα επιδιώκουν να μας βάλουν να αποδεχτούμε ένα νέο καθεστώς κατάργησης των μόνιμων διορισμών και άρσης της μονιμότητας για όλους τους συναδέλφους από δω και πέρα.
Δεν θα υποχωρήσουμε! Απαιτούμε εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
Να ακυρώσουμε τα σχέδια κυβέρνησης και ΟΟΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου