Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3 14:00 στον ΑΣΕΠ. Δ.Τ. – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 23/3 - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3 14:00 στον ΑΣΕΠ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ «ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ»
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 
ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

14/3 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ένα μήνα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου – απολύσεων που πετάει στο καλάθι των αχρήστων πτυχίο και χρόνια εργασίας χιλιάδων συναδέλφων, η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος παραμένει εξίσου ηχηρή και ξεκάθαρη: Είμαστε όρθιοι για να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, το βασικό πτυχίο φοιτητών - ανέργων – συμβασιούχων, τα χρόνια εργασίας και στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το δημόσιο και δημοκρατικό χαρακτήρα του σχολείου. Θα δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη ενάντια στα νεοσυντηρητικά και αντι-εκπαιδευτικά σχέδια Κεφαλαίου – ΟΟΣΑ – ΕΕ και κυβερνήσεων που μας θέλουν όμηρους της επισφάλειας, του άγχους επιβίωσης και της αγοράς «προσόντων» - μορίων σε μια ταξικά άνιση και ανθρωποφαγική αρένα αλληλοσπαραγμού. Με την ίδια αποφασιστικότητα, αίσθηση συλλογικής και ταξικής συνείδησης που σταθήκαμε τον Ιανουάριο στο δρόμο και στις συνελεύσεις μας εξακολουθούμε να στέλνουμε σαφές μήνυμα για αγώνα διάρκειας μέχρι την κατάργηση του νόμου - «προσοντολόγιο» και τη μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση και όλων όσων έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο για να λειτουργήσει (με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) αποκλειστικά και μόνο με το Πτυχίο και ολόκληρη την Προϋπηρεσία.

Οι συνεχείς αναβολές αρχικά της δημοσίευσης (από Οκτώβριο πήγε Χριστούγεννα) εν συνεχεία της ψήφισης και τώρα της ανακοίνωσης της προκήρυξης με το νέο σύστημα πρόσληψης, δείχνουν ότι υπό την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος το υπουργείο προχωρά σε κινήσεις αναδίπλωσης, ελιγμών έως και «τακτικών» υποχωρήσεων. Ο δρόμος έως την «άτακτη» υποχώρησή τους και την επιβολή των αιτημάτων με τους δικούς μας όρους μπορεί να φαντάζει μακρύς, ωστόσο το εκπαιδευτικό κίνημα μετά από χρόνια έχει δημιουργήσει ελπίδες, προσδοκίες και προοπτικές νικών. Το ενδεχόμενο οι προσλήψεις την επόμενη χρονιά να γίνουν με το ισχύον έως σήμερα σύστημα Προϋπηρεσίας (κάτι που διαρρέεται ως πιθανό σενάριο αν ο ΑΣΕΠ δεν προλάβει τις προθεσμίες) έχει φανεί και σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκε και θα καθοριστεί από τις δικές μας μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις που φέρνουν η πολιτική μας στάση και ο αγώνας. Άλλωστε, το εκπαιδευτικό κίνημα διατηρεί ζωντανές μνήμες από μια σειρά αντι-εκπαιδευτικών και αντεργατικών μεταρρυθμίσεων και νόμων που παραμείνανε ανεφάρμοστοι χάρη στους δικούς του αγώνες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση προτείνουμε και καλούμε όλες και όλους, 
τα εκπαιδευτικά σωματεία, συλλογικότητες αναπληρωτών, επιτροπές αγώνα, φοιτητικούς συλλόγους, σε αγωνιστική συμπόρευση με πρώτο βήμα νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 14:00 στο κτήριο του ΑΣΕΠ 
(Πουλίου 6, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι).

Η υποβάθμιση των πτυχίων, η αποσύνθεση της Ειδικής Αγωγής, το «νέο» αντιπαιδαγωγικό και ταξικά άνισο Λύκειο, η αξιολόγηση, η μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο στο οποίο το πανεκπαιδευτικό μέτωπο οφείλει και μπορεί να απαντήσει συνολικά και ενωτικά. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε επίσης σε πανελλαδική μέρα δράσης την Πέμπτη 14 Μαρτίου και σε πανεκπαιδευτικό μεσημεριανό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, με τη στήριξη και συμμετοχή μαθητών, φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων. Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις και να στηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματα του κλάδου. Η επιλογή των φιλο-κυβερνητικών και εργοδοτικών πλειοψηφιών κάθε απόχρωσης να αποσιωπήσουν το πανεκπαιδευτικό αίτημα για απόσυρση – κατάργηση του «προσοντολογίου», να μην κηρύσσουν απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και η γενικότερη απαξίωση τους απέναντι στην απεργιακή και αγωνιστική διάθεση του κόσμου της βάσης, της αναπλήρωσης και των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων τους καθιστά υπόλογους στον κλάδο.

Είναι επίσης φανερό ότι το Υπουργείο προχωρά στην αλλαγή των αδειών ανατροφής κάτω από το βάρος και τις πιέσεις των κινητοποιήσεων μας. Ωστόσο, συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενο να προχωρήσει σε αυτό που χιλιάδες εργαζόμενοι απαιτούν: την πλήρη εξίσωση προς τα πάνω του συνόλου των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων. Από το Συντονιστικό Αναπληρωτών δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όταν λέμε και απαιτούμε εξίσωση δικαιωμάτων εννοούμε πλήρη εξίσωση και τίποτα άλλο. Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί όσο πιο δυναμικά γίνεται η διεκδίκηση αυτή μέσω της καμπάνιας για την μητρότητα που έχει ξεκινήσει από το συντονιστικό και έχει στηριχθεί από τα σωματεία. Καλούμε σε σύσκεψη των εκπαιδευτικών σωματείων αλλά και σωματεία και συλλογικότητες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για συντονισμό των βημάτων μας στα πλαίσια της καμπάνιας και του κοινού αγώνα για πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων την Τετάρτη 20/3 σε μέρος και ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Στις 8 του Μάρτη, ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων (η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάση εργασίας) για τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, συμμετέχουμε και καλούμε στις 13:30 σε συγκέντρωση και διαδήλωση μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου, αλλά και στην απογευματινή συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ενώσουμε τις φωνές μας με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, αλλά και φεμινιστικές συλλογικότητες.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου γυναίκες δολοφονούνται (γυναικοκτονίες) όπως στη Ρόδο και την Κέρκυρα, όπου οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ αντρών-γυναικών κυριαρχούν, το κράτος πρόνοιας διαλύεται μεταφέροντας τα βάρη στις οικογένειες, η εργοδοσία και το κεφάλαιο θέτουν εκβιαστικά «διλλήματα» σε έγκυες μητέρες καλώντας τες να διαλέξουν ανάμεσα στο παιδί και τη δουλειά τους, φτάνοντας μέχρι και την απόλυση, η ανεργία, η φτώχεια, η ελαστική και εκ περιτροπής εργασία αποτελούν τη μόνη «κανονικότητα» των εργαζόμενων. Απέναντι στη βίαιη εκμετάλλευση όλων των εργαζόμενων, αλλά και ειδικά των γυναικών, στο βωμό του κέρδους κεφαλαίου-ΕΕ-κυβερνήσεων προτάσσουμε την ανάγκη εμφάνισης με μαχητικότητα και του γυναικείου κινήματος με απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη, μετατρέποντας την ημέρα από γιορτή σε μέρα αγώνα! 

και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί…
αυτή η μάχη θα κερδηθεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου