Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ




Την Πέμπτη 11 Απριλίου η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών δικύκλου) καλεί σε όλα τα μέλη της σε απεργία.

«Η απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΗ 2019 είναι η δική µας µέρα, το δικό µας στοίχηµα να βρεθούµε όλοι µαζί, να δούµε πως είναι µια µοτοπορεία µε χιλιάδες µηχανάκια, να µπλοκάρουµε τις πιάτσες, να µας υπολογίσουν, να µας σεβαστούν, να κάνουµε πράξη το εταιρικό δίκυκλο και τα ΜΑΠ ώστε να αλλάξουµε το επάγγελµα και όχι επάγγελµα.»

Πιο συγκεκριμένα παλεύουν για Εταιρικό δίκυκλο, Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά, Ενοιαία Ειδικότητα. Αγωνίζονται ενάντια στις σημερινές συνθήκες εργασίας, στην κακοπληρωμένη (πολλές φορές μαύρη) εργασία, αγωνίζονται για την ασφάλεια τους απέναντι σε ένα τραγικά μεγάλο αριθμό ατυχημάτων και θανάτων.

Παλεύουν για «ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» όπως γράφουν και στην ανακοίνωσή τους.

Ως ελαστικά εργαζόμενοι στα δημόσια σχολεία, αλλά και πολλοί από εμάς, καλοκαιρινοί συνάδελφοι τους όταν απολυόμαστε, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την στήριξη στον αγώνα τους.

Η απεργία αυτή πρέπει να νικήσει!


       Πέρα από την αυτονόητη ηθική συμπαράστασή μας, ας βοηθήσουμε κι εμείς έμπρακτα στην επιτυχία της: στις 11 του Απρίλη δεν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες διανομής, δεν παραγγέλνουμε (κι αν είναι μεγάλη ανάγκη, ας πάμε οι ίδιοι με τα πόδια μας...), κατεβαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των διανομέων. Ας δείξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης της τάξης μας.

Δεν είμαστε πελάτες / καταναλωτές, είμαστε εργαζόμενοι/ες
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου