Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10, ΩΡΑ 13:00 μ.μ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10, ΩΡΑ 13:00 μ.μ.

ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

ΜΟΡΦΩΣΗ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία τώρα!

Ο πρώτος μήνας της σχολικής χρονιάς τέλειωσε με τεράστια κενά στα σχολεία. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν αδιόριστοι και στις ουρές του ΟΑΕΔ. Tα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια υπολειτουργούν και με βάση τις υπάρχουσες πιστώσεις, θα παραμείνουν άδεια, για πολλές ειδικότητες, ακόμα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Την ίδια στιγμή, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ρητορεύει παραπλανητικά για τις «πρώτες δύσκολες μέρες» και για την ανάγκη ακριβούς προσδιορισμού των πραγματικών κενών, τη στιγμή που κάθε χρόνο οι αναπληρωτές ανέρχονται πάνω από 30.000. Οι δε μόνιμοι διορισμοί στην γενική μετατίθενται στην καλύτερη περίπτωση για μετά το 2021, ενώ σχεδόν σίγουρο φαίνεται οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής την χρονιά 2020-21 να γίνουν με τους κλειδωμένους πίνακες του 2018 όπως φέτος! Ταυτόχρονα, η Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεση της προτείνει τις αποκεντρωμένες προσλήψεις ανά σχολική μονάδα βάσει βιογραφικού από τους μελλοντικούς διευθυντές-managres.
Εδώ και μια δεκαετία απόλυτης σχεδόν αδιοριστίας, η ίδια πολιτική «κυνηγά τη ζωή μας» σε μια συνεχή παλινδρόμηση ανάμεσα στην ανεργία του καλοκαιριού και την αγωνία-ανασφάλεια του Σεπτεμβρίου για το αν και πού μπορεί να βρεθούμε.

Είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προκατόχων του, είτε με ΝΔ η ελαστική εργασιά μονιμοποιείται. ΕΕ, ΟΟΣΑ και κυβερνήσεις μας θέλουν απασχολούμενους και όχι εργαζόμενους, με λειψά δικαιώματα μητρότητας, ασθένειας και συνδικαλισμού. Και δεν τους φτάνει ούτε αυτό. Μεθοδεύουν την
«εκ περιτροπής εργασία», καλλιεργούν την ανθρωποφαγία, θέλουν να βάλουν τέλος ακόμη και στη «σταθερότητα» της αναπλήρωσης με την εφαρμογή του προσοντολογίου και την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών.

Η προϋπηρεσία βρίσκεται στο στόχαστρο για να δώσουν δήθεν «χώρο» στους νεότερους, ενώ είναι ο ίδιος αυτός νόμος του προσοντολογίου που αποκλείει νέους απόφοιτους, κλειδώνει για τρία χρόνια, δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία σε νέους εργαζόμενους κτλ. Δίνοντας μόρια σε κάθε προσόντα όπως μεταπτυχιακά, γλώσσες, πληροφορική, σεμινάρια κάθε λογής που στις περισσότερες περιπτώσεις κοστολογούνται από μερικές εκατοντάδες έως και χιλιάδες ευρώ, καλλιεργούν έναν πλαστό ανταγωνισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους στον οποίο όλοι θα είμαστε ηττημένοι. Εφόσον τα προσόντα με βάση τον νόμο θα αλλάζουν ανά δυο χρόνια, όλες και όλοι θα βρισκόμαστε σε αέναη εναλλαγή ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία και κυρίως σε έναν αγώνα «αριστείας».

Την ίδια στιγμή το πτυχίο απαξιώνεται ως μια απλή βεβαίωση σπουδών που δεν εξασφαλίζει τίποτε περισσότερο από την ένταξη στους «πολυπόθητους» πίνακες! Όλοι οι νέοι απόφοιτοι καταδικάζονται στην υποχρέωση να κυνηγήσουν προσόντα (κατά βάση επί πληρωμή) αφού το βασικό πτυχίο έχει μηδαμινή αξία. Σκληρή αξιολόγηση για τους αναπληρωτές με την απειλή της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους, και ο «δήμιος» σιγά σιγά θα στρέψει την προσοχή του και στους μόνιμους συναδέλφους. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών με νέο πλαίσιο που θα φέρει η κυβέρνηση ΝΔ με νομοθετική ρύθμιση τους επόμενους μήνες. Άλλωστε, η ευθύνη της ανεργίας, της «αποτυχίας» θα πρέπει να μεταφέρεται στους ίδιους τους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι είναι «κατάλληλοι και άξιοι» για εργασία, δεν «έτρεξαν» αρκετά και δεν «γέμισαν» προσόντα.

Το προσοντολόγιο σε εφαρμογή - Οι νέοι πίνακες ΕΒΠ

Οι πρώτοι πίνακες κατάταξης του ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ) με το προσοντολόγιο, δείχνουν έμπρακτα αυτές τις μεγάλες ανατροπές. Αναπληρωτές που δούλευαν χρόνια έχουν ολισθήσει ακόμα και 1000 θέσεις πιο κάτω στον πίνακα. Με πρόσχημα τους ελάχιστους σε σχέση με τις ανάγκες διορισμούς -οι οποίοι ακόμα κι αν γίνουν- αλλάζουν τον τρόπο που θα προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές αφού οι πίνακες θα είναι ενιαίοι και μεταβαλλόμενοι στην κινούμενη αγορά προσόντων. Οι νεότεροι θα παλιώνουν και τη θέση τους θα παίρνουν άλλοι σε μια αέναη εναλλαγή ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία όλων.

Μαθητές-φοιτητές-εκπαιδευτικοί μαζί στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο!

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με συγχωνεύσεις και με μεγάλο αριθμό μαθητών από 28 έως και 30 ανά τμήμα. Ο βασιλιάς είναι και φέτος γυμνός: για τους εκπαιδευτικούς προσφέρει απλόχερα ελαστική εργασία και μειωμένα δικαιώματα και για τους μαθητές/τριες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες καταργώντας τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Τόση αριστεία και νομιμότητα…

Συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας, οργανωνόμαστε, συνδικαλιζόμαστε σε συλλόγους και ΕΛΜΕ.

Απεργούμε ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο! Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στα χρόνια που η απεργία ήταν απαγορευμένη και η συνδικαλιστική συλλογική δράση παράνομη. Θα υπερασπιστούμε τα σωματεία ως ανοιχτές συλλογικότητες όλων των εργαζομένων, θα δώσουμε τη μάχη στις συλλογικές διαδικασίες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τη συνολική ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου-εργοδοσίας!

Απεργούμε για τη δουλειά μας, τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς και την αξιοπρέπειά μας!
Απεργούμε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, για τα μορφωτικά δικαιώματα ΟΛΩΝ των παιδιών!

Καλούμε όλους/όλες σε μαζική και δυναμική παρουσία:
-την Τετάρτη 2/10 στις 11.00 στα Χαυτεία
-την Παρασκευή 4/10 στις 13.00 στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας



Να γίνουμε πάλι το κίνημα που θα αμφισβητήσει την «κανονικότητά» τους:

·             Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
·             Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολόγιου της ανθρωποφαγίας και των απολύσεων
·             Όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και την υποβάθμιση του πτυχίου
·             Αύξηση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό για την Παιδεία – αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια - επίδομα ενοικίου/θέρμανσης/σίτισης/μετακόμισης και μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ στους αναπληρωτές - Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

Τέλος στην ελαστική εργασία!

Τα εργασιακά και τα μορφωτικά δικαιώματα μπροστά!


Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου