Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ


 
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
Η ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ



Μετά τους πίνακες των ΕΕΠ και ΕΒΠ βγήκαν και οι πίνακες με τα κριτήρια του προσοντολογίου των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Σε ένα κλίμα όπου εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής κλείνουν 10ετίες και 15ετίες και παραπάνω στα σχολεία, με βασικό γνώρισμα το ότι αλλάζουν κάθε χρόνο σχολείο, σπίτι, συναδέλφους και δίνουν κάθε χρόνο χρήματα σε μετακινήσεις και μετακομίσεις, βλέπουν τώρα τους εαυτούς τους αριθμούς σε ένα πίνακα που μετράει, τι ακριβώς;
Οι ανακατατάξεις του πίνακα είναι πολύ μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις-απολύσεις είναι πλέον γεγονός καθώς τους πίνακες συνοδεύουν οι «απορριπτέοι-ες» (θυμίζουμε πως όποιος-α αποκλείεται από αυτούς τους πίνακες, στην ουσία αποκλείεται από αναπληρωτής-τρια για τρία χρόνια!). Η προϋπηρεσία απαξιώνεται, πιάνει ταβάνι και τα δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο καταργούνται στην ουσία, καθώς το πτυχίο είναι πια ένα απλό χαρτί και δεν κατοχυρώνει τίποτα! Συνάδελφοι-ισσες έχουν πέσει εκατοντάδες μέχρι και χιλιάδες θέσεις!




Η οργάνωση της ζωής ενός ανθρώπου, που δεν ξέρει αν θα δουλεύει την επόμενη χρονιά, δεν μπορεί να είναι ένας συνεχής μόχθος!

Οι πίνακες ήρθαν να συμπληρώσουν μια πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΝΔ, που κινείται ακολουθώντας τις γραμμές ΕΕ και ΟΟΣΑ και θέλει τους εργαζόμενους ανασφαλείς και διαρκώς υποταγμένους. Η πιο σκληρή αξιολόγηση εμφανίζεται με τη μορφή αυτών των πινάκων και βάζει τους αναπληρωτές να συγκρίνονται, να αναμετριούνται και να ανταγωνίζονται ο τους τον άλλον για μια θέση… αναπλήρωσης! Η ειδική αγωγή και οι εργαζόμενοι της στο σύνολο τους αποτελούν το πρώτο θύμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Οι πίνακες αυτοί θα σημαδέψουν την επόμενη εποχή αναπλήρωσης που θα γίνεται με αυτό το βάρβαρο τρόπο: ο κάθε αναπληρωτής και αναπληρώτρια θα πρέπει να ψάχνει στην αγορά πιστοποιητικών και προσόντων και να παίρνει, με αδρή πληρωμή, όσα περισσότερα χαρτιά μπορεί, που ποτέ δεν θα φτάνουν, και να αναμετρηθεί με τις-τους συναδέλφους για μια θέση ανασφάλειας, που δεν θα ξέρει αν θα την έχει την επόμενη χρονιά!

Δεν θα τους αφήσουμε!

Το Μάρτη και το φθινόπωρο του 2018, το Γενάρη του 2019 και όλο αυτό το διάστημα συναντηθήκαμε όλοι μαζί σε κινητοποιήσεις και συνελεύσεις απορρίπτοντας τέτοιους πίνακες που μας θέλουν να αλληλοτρωγόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΑΡΑΞΑΜΕ, ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!
Εμείς ορίζουμε τις ζωές μας! Κατάργηση του προσοντολογίου ΤΩΡΑ!

Σάββατο 23/11
Στις 12.00 Προπύλαια - Πανεκπαιδευτικό Συλαλλητήριο
Στις 15.00 αμφιθέατρο ΜΑΝΧ στο ΠΤΔΕ - Συνέλευση Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου