Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Πέμπτη 21/3 Πλ. Δημ. Θεάτρου Πειραιά 6μμ. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!




Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες

Το σύστημα, δια των κρατικών και διοικητικών του μηχανισμών, μαζί με μια σειρά από αντιεκπαιδευτικές και άλλες αντεργατικές πολιτικές που επιδιώκει να εφαρμόσει το τελευταίο διάστημα (ιδιωτικά πανεπιστήμια, αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση σχολείων, νόμος Χατζηδάκη) εξαπέλυσε μια βιομηχανία διώξεων απέναντι σε συνδικαλιστές αγωνιστές εκπαιδευτικούς και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με στόχο να εκφοβίσει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της. Οι συνάδελφοι διώκονται επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA, για “ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας” λόγω συμμετοχής στην κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ ενάντια στη φιέστα υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και στην κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πειραιά. Οι διώξεις αυτές πέρα από συνδικαλιστικές είναι και πολιτικές, καθώς ορισμένες από αυτές, έχει σημασία να σημειωθεί, ότι αφορούν “κακόβουλη κριτική της προϊσταμένης αρχής”.

 

Οι συγκεκριμένες διώξεις, είναι φανερό, ότι δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί και το μαζικό εκπαιδευτικό κίνημα, σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, ανέκαθεν ήταν στόχος των κυβερνήσεων προκειμένου να μπορέσουν έτσι να περάσουν τις αντιεκπαιδευτικές τους πολιτικές καθιστώντας με αυτό τον τρόπο τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους με ότι συνέπεια έχει αυτό στα μορφωτικά δικαιωμάτων των μαθητών και της νεολαίας. Ο στρεβλός θεσμός του αναπληρωτή (50000+!) είναι από μόνος του μια επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Επίθεση αποτελεί και η τηλεκπαίδευση με την οποία καταστέλλει η κυβέρνηση τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ο επιθεωρητισμός που επιβάλει δια τη αξιολόγησης η κυβέρνηση στα σχολεία, και η  κατασταλτική μανία με την οποία η κυβέρνηση χτυπάει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είτε με τις τηλεξετάσεις είτε με διώξεις όπως αυτή του συνδικαλιστή συμβασιούχου υπαλλήλου του ΕΚΠΑ.

 

Ως Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ως κέντρο αγώνα και συμπόρευσης του κόσμου της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη συλλογική στάση αγώνα με τους συναδέλφους/ισσες μέσα από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις τους. Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο και καμία συναδέλφισσα βορά στα χέρια πολιτικών που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στον συνδικαλισμό και τη συμμετοχή στους συλλογικούς αγώνες. Αναγνωρίζουμε ότι η συμμετοχή στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση, ενάντια σε κάθε είδους καταστολή και φίμωση αγωνιστών/στριων που αντιστέκονται στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και την εμπορευματοποίηση της παιδείας, ενοχλεί το σύστημα και τους πολιτικούς διαχειριστές του.

 

Διαμηνύουμε ότι απέναντι στη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία που επιχειρείται να επιβληθεί από το κράτος, τους κατασταλτικούς-διοικητικούς-δικαστικούς του μηχανισμούς, εμείς θα συνεχίσουμε με μαζικούς όρους να συντονίζουμε τον αγώνα μας μαζί και με άλλους εργασιακούς κλάδους που πλήττονται, μαζί με τη νεολαία και τον λαό, για να ανατρέψουμε τα πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης και των πολιτικών και διοικητικών της εκπροσώπων που στοχεύουν στην εξόντωση κάθε φωνής που αντιστέκεται και την απωλέσει κάθε εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος.

 

Συμμετέχουμε - Στηρίζουμε την συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 18:30 στην Πλατεία του Δημοτικό Θεάτρου Πειραιά μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις – κινήσεις, συλλογικότητες και κινήσεις γειτονιάς του Πειραιά. Για τους εκπαιδευτικούς, το λαό και τη νεολαία αυτοί οι αγώνες είναι δίκαιοι και πρέπει να νικήσουν.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση

Να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε κάθε πολιτικό σχέδιο απομόνωσης αγωνιστών/στριων.

Να παρθούν όλες πίσω οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου