Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τι 3 τι 4 τι 5 μήνες… ας μας πάρουν για 3 μέρες αν είναι!

 Τι 3 τι 4 τι 5 μήνες… ας μας πάρουν για 3 μέρες αν είναι!

Να καταργηθεί τώρα η διάταξη για τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών/τριών!

Όχι στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Τέλος στην ελαστική εργασία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

 ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤ(ΡΙ)ΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Με κάθε πιθανό τρόπο έχει βαλθεί το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά να μας διασπάσει και να καταστρατηγήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αντί να καλύψει εξαρχής όλα τα κενά στα σχολεία, μαζί με το επιπλέον προσωπικό που είναι αναγκαίο εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, με μόνιμες προσλήψεις, προβαίνει με τον πιο αντιδραστικό τρόπο στη δημιουργία μιας νέας συνθήκης αναπλήρωσης χωρίς κανένα στην ουσία εργασιακό δικαίωμα, στη δημιουργία άλλης μιας ταχύτητας ελαστικά εργαζομένων με ακόμη χειρότερους όρους από τους προηγούμενους.

Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός πως σε κάθε διεύθυνση σε όλη τη χώρα ο αριθμός των κενών που προκύπτουν από βραχυχρόνιες άδειες (ειδικού σκοπού, εγκυμοσύνης κλπ) ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΑΝ από την β΄φάση προσλήψεων, προκειμένου να καλυφθούν από «προσωρινούς» αναπληρωτές 3μηνων συμβάσεων! Όχι για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση -όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει, ώστε να νομιμοποιηθεί η τηλεκπαίδευση- αλλά για την δια ζώσης διδασκαλία!

Να σημάνει ΤΩΡΑ συναγερμός! Με κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ, στο Υπουργείο Παιδείας, να δηλώσουμε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να αλώσουν τις ζωές και τα δικαιώματά μας! Συλλογικά να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις τους!

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο καλύπτουμε εκρηκτικές πάγιες ανάγκες σε σχολεία όλης της χώρας, απολυόμαστε για να επαναπροσληφθούμε την επόμενη χρονιά για πάνω από μια δεκαετία, άλλοι είδαμε τους εαυτούς μας εκτός πινάκων, παραμένουμε άνεργοι και άλλοι καταποντιστήκαμε στους πίνακες ως αποτέλεσμα του κανιβαλικού προσοντολογίου. Την ίδια στιγμή, τιμωρούμαστε αν αρρωστήσουμε, αν γίνουμε μητέρες, αν συνδικαλιστούμε διεκδικώντας τα αυτονόητα. Και τώρα καλούμαστε να γίνουμε η νέα στρατιά που θα φέρει νέα «ήθη» στις εργασιακές σχέσεις, χειρότερες και εξευτελιστικές. Να γίνουμε η νέα κατηγορία εργαζόμενων που δεν θα συγκροτείται συλλογικά, δεν θα ανήκει πουθενά, δεν θα διεκδικεί, δεν θα μιλά, θα περιφέρεται, θα είναι πάντα διαθέσιμη, αναλώσιμη και ευέλικτη!

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην εν λόγω προκήρυξη ανάμεσα σε άλλα «Κατά την υποβολή της αίτησης – δήλωσης προτίμησης οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι δεν ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19, όπως εκάστοτε ορίζονται για το προσωπικό του δημόσιου τομέα». Αν δηλαδή ανήκουμε σε κάποια από τις ομάδες που δικαιούνται ειδική άδεια μετ’ αποδοχών  όπως ορίζεται στην αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 (4011 Β,΄ ΑΔΑ: ΩΔΧ746ΜΤΛ6-956) Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19», τότε δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αίτηση. Οι «υγιείς» ή και «βιωνικοί» εκπαιδευτικοί μας λένε θα δουλέψουν και για τους άλλους δεν μας νοιάζει, ας κόψουν τον λαιμό τους.

Την ίδια στιγμή, οι «υγιείς» νέοι συνάδελφοι δεν θα δικαιούνται τις ίδιες άδειες με τους συναδέλφους τους καθώς πέρα από την προαναφερθείσα άδεια κι όλες οι υπόλοιπες επηρεάζονται και υπολογίζονται με βάσεις την διάρκεια της σύμβασης, τις ώρες και τις ημέρες εργασίας. Επιπλέον, δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα στις τοποθετήσεις, στις μετακινήσεις και στο ωράριο. Θα είναι στη διάθεση της διεύθυνσης και θα τοποθετούνται ανάλογα με τα κενά που θα προκύπτουν ή θα καλύπτονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Και δεν έφταναν όλα αυτά, η προκήρυξη δίνει και κίνητρα με τη μορφή του ακραίου ανταγωνισμού στα πλαίσια πάντα του μάρκετινγκ και μας λέει πως θα έχουμε επιπλέον μοριοδότηση στην προϋπηρεσία (προσαύξηση κατά μισό μόριο για τον κάθε μήνα με ανώτατο όριο τα 10 μόρια, το οποίο φυσικά μεταφράζεται σε 7 μήνες το πολύ εργασία!), όπως το πάλαι ποτέ ανταγωνιστικό σαμπουάν 1+1 δώρο! Ενώ για όποιον φοβάται μην χάσει την θέση του στον πίνακα για επόμενη πρόσληψη, ορίζει πως κατά τη διάρκεια της 3μηνης σύμβασης δεν μπορεί να προσληφθεί αλλού, αλλά μετά τη λήξη της (τον Φλεβάρη; τον Απρίλη;) θα είναι διαθέσιμος/η για άλλη μια θέση (αν προκύψει, και με ποιους όρους;), δηλαδή με λίγα λόγια υπονοεί πως είναι κίνητρο η μετακόμιση σε δύο πόλεις της Ελλάδας μέσα στον ίδιο χρόνο, μαζί με τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο, με το οικονομικό, ψυχολογικό και υγειονομικό φορτίο που όλο αυτό κουβαλάει.

Γίνεται σαφές και ξεκάθαρο για ακόμη μία φορά πως όχι μόνο δεν τους ενδιαφέρει η λειτουργία των σχολείων, οι μορφωτικές και υγειονομικές ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών  και γονιών, όπως φάνηκε και όλο το προηγούμενο διάστημα με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία πραγματική προστασία, αλλά και πως όσο τους αφήνουμε θα σαρώσουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό κεκτημένο! Μέχρι να μην έχουμε κανένα εργασιακό δικαίωμα πια, να δουλεύουμε με διαφορετικές ταχύτητες με διαφορετικά ή και καθόλου δικαιώματα και να φαγωνόμαστε μεταξύ μας για μια «θέση στον ήλιο».

Δε θα σας αφήσουμε να παίζετε με τις ζωές μας! Φτάνει πια!

Την Πέμπτη 24/9 όλες και όλοι στις 11:30 στα Προπύλαια!

ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΕΛΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου