Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ

~ Μια ιστορική δίκη – 7/10/2020 ~

Μια μακρά αποδεικτική διαδικασία για την απαγγελία της κατηγορίας στην Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση έφτασε στο τέλος. Είναι μια δίκη που δεν αφορά μόνο τους 69 κατηγορούμενους αλλά το τέρας του ναζισμού και το διακύβευμά της είναι κρίσιμο για όλους μας. Η λίστα των εγκληματικών επιθέσεων σε μετανάστες, ντόπιους, εργάτες, συνδικαλιστές είναι μεγάλη και πάντα με την στήριξη του κρατικού μηχανισμού και της αστυνομίας. Το συστηματικό ξέπλυμα της δράσης της Χ.Α αναδεικνύει το ζήτημα της συνεργασίας και συμμετοχής του κρατικού μηχανισμού στην ενδυνάμωση του ναζιστικού μορφώματος. Τα στρατιωτάκια της κεφαλαιοκρατίας ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα και στρέφουν την οργή στους/στις μετανάστ(ρι)ες, στους κατατρεγμένους και εξαθλιωμένους. Έτσι και τα χρόνια της κρίσης, πολύ στοχευμένα, μερίδα κόσμου πείστηκε ότι η αντίδραση στην αδικία, την ανεργία και εξαθλίωση ήταν η συμπόρευση με την Χ.Α. Τον Μάιο του 2012 η Χ.Α μπαίνει στην Βουλή και από τον θεσμικό ρόλο του εκλεγμένου κόμματος νομιμοποιείται η δράση της. Πογκρόμ κατά μεταναστών, τάγματα εφόδου, ναζιστικά σύμβολα, βία, ρητορική μίσους, δολοφονίες λερώνουν την κοινωνία μας. Κορυφή του παγόβουνου ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η οργή ξεχείλισε όχι επειδή αυτή την φορά η δολοφονία αφορούσε Έλληνα, αλλά επειδή ξεδιπλώνεται απροκάλυπτα η φασιστική φύση της οργάνωσης. Ο φασισμός εναντιώνεται σε κάθε ελεύθερο αγωνιστή που έχει διαλέξει την πλευρά του αδύναμου και του καταπιεσμένου. Αυτός ήταν ο Παύλος Φύσσας! Είχε διαλέξει πλευρά μέσα από τα τραγούδια και την αντιφασιστική δράση του. Η κοινωνία μας έχει ιστορικό χρέος να διαλέξει πλευρά και να καταδικάσει τους εκφραστές των νεοναζί.




~ Αθώοι ή ένοχοι ~

Ένοχοι  βροντοφώναξαν οι χιλιάδες κόσμου στις αντιφασιστικές πορείες 18/9/2020 από το Κερατσίνι μέχρι και το πιο μικρό χωριουδάκι. Ο κόσμος του αντιφασισμού, της αλληλεγγύης και του αγώνα μίλησε.

Ένοχοι περιμένουμε να ακούσουμε και στις 7/10/2020 από την απόφαση του δικαστηρίου. Όχι ότι μια αθωωτική απόφαση θα μείωνε την πεποίθηση και βεβαιότητα μας για την εγκληματική δράση της φασιστικής Χ.Α, αλλά γιατί θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν χάθηκε ακόμη και το τελευταίο ψήγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα πλοκάμια του κεφαλαίου και του φιλοναζιστικού κυκλώματος δεν ασκούν επιρροή στις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης. Γι’ αυτό η μαζικότητα ενός κινήματος που βροντοφωνάζει την ενοχή της Χ.Α είναι αδιαμφισβήτητα πολύ μεγάλη πίεση για την τελική απόφαση, βλέποντας την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει.

Η δικαίωση θα’ ρθει μέσα από την συνολική καταδίκη της Χ.Α ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι μια δήλωση – πράξη για τον κόσμο που θέλουμε  αλλά και από την καθημερινή μας ατομική και συλλογική πάλη ενάντια στον φασισμό. Τα χέρια των οπλισμένων νεοναζί ήταν και είναι πολλά. Αυτός ο αγώνας δεν ακυρώνεται ποτέ. Είναι εδώ και μας υπενθυμίζει ότι τα αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι σε αιώνια πάλη εναντίον του.

 

Η τελική απόφαση έχει ακόμα περισσότερη βαρύτητα μέσα στη συγκυρία που βιώνουμε καθημερινά: καλλιέργεια απ ‘ την κυβέρνηση ενός ελληνοτουρκικού εθνικισμού, πρόσφυγες – μετανάστες στοιβαγμένοι στο κολαστήριο της Μοριας, πογκρόμ εις βάρος εργατών γης, κάψιμο της Libertatia από «Μακεδονομάχους» , επιθέσεις στους αλληλέγγυους στην Μυτιλήνη, σύλληψη 51 αντιφασιστών στην Θεσσαλονίκη την ώρα που έσβηναν σβάστικες από συγκεντρώσεις κασιδιάρη κλπ.

 ~Κοίταξε να μορφωθείς εσύ πριν αποπειραθείς να μορφώσεις τους ναζί~

 Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να δώσουν το παρόν στο Εφετείο στις 7/10/2020 και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο αντιφασισμός πρέπει να συνοδεύει την δράση μας εντός και εκτός τάξης. Έχουμε το χρέος να πάρουμε πολιτική στάση και να καταδικάσουμε την νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α αν θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι για πραγματική παιδεία και οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ελεύθερους ανθρώπους χωρίς μίσος, εξαθλίωση και απανθρωπιά.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΜΛΕ  να κηρύξουν στις 7/10/2020 24ωρη απεργία για τη παρουσία μας έξω από το Εφετείο και τις αντιφασιστικές δράσεις σε όλη τη Ελλάδα. 

Η μετριοπάθεια και η αδιαφορία μας καθιστά συνένοχους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αθώοι ή ένοχοι λοιπόν; Διαλέγουμε πλευρά και δίνουμε την απάντησή μας στις 7/10/2020.

 

ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΜΙΑ /ΚΑΝΕΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου