Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019


NΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΩΞΗ /
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ / ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ / ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ



Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό και καταγγέλλει τη στάση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η εκπαιδευτικός που υπερασπίστηκε της είσοδο των προσφυγόπουλων σε δημοτικό σχολείο στη Σάμο, διώκεται δικαστικά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Άνω Βαθέως και καλείται να πληρώσει αποζημίωση 50.000 ευρώ!

Η στοχοποίηση και οι δικαστικές κινήσεις εναντίον ενός εκπαιδευτικού που στήριξε το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση μας βρίσκουν απέναντί τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους φορείς που διαιωνίζουν τη θλιβερή διαμονή των μεταναστών στα hot spots με σοβαρές επιπτώσεις στην ένταξή τους, την ψυχική και σωματική υγεία τους, τη στοχοποίηση και την περιθωριοποίηση τους. Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές στάσεις και ιδεολογίες θα μας βρουν στους δρόμους, δεν θα μας τρομάξουν και ηχηρά και σθεναρά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Υπερασπιζόμαστε ένα σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που το στηρίζουν έμπρακτα με την καθημερινή τους παρέμβαση. Είμαστε ενάντια σε δράσεις που προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους περιορίσουν σε ένα έργο διεκπεραιωτικό, με βιβλία, ύλη και βαθμούς. Η προσφυγιά και ο πόλεμος είναι δίπλα μας, στις ζωές των μαθητών μας. Υπερασπιζόμαστε κάθε εκπαιδευτικό που παλεύει με το έργο του μέσα και έξω από την τάξη για τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων, αλλά και όλων των παιδιών στη μόρφωση και στην αξιοπρεπή ζωή.


Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η αγωγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου