Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ 17 ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥΗ κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσε την εξαίρεση 17 εργαζομένων από την ανανέωση της σύμβασης των 600 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου. Πρόκειται για 17 από τους παλαιότερους και εμπειρότερους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, ενεργά μέλη του Σωματείου, μεταξύ αυτών δε και της ίδιας της Προέδρου του.

Η εξαίρεση των 17 υπαλλήλων αποτελεί ουσιαστικά την επιλεκτική και εκδικητική απόλυσή τους από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τη στοχοποίηση του σωματείου και της συνδικαλιστικής δράσης, που αφορά όλους μας. Η εκδικητική επιλογή του Υπουργείου απέναντι στο σωματείο είναι φανερή, γιατί πρόκειται για ένα σωματείο με συνεχείς αγώνες για τα εργατικά δικαιώματα και με θέσεις για το νομικό καθεστώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο προσφύγων. Έχει οργανώσει διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ανανέωσης των εκάστοτε συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας ασύλου είναι αυτοί που πριν ένα μήνα απεργούσαν για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην ρατσιστική, αντιμεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης. Πρωτοστατούσαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Το σωματείο προκήρυξε προειδοποιητική απεργία εργασίας για τις 23/4 και ομόφωνα απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 23 Απριλίου, αφού δεν έγιναν οι ανανεώσεις των συμβάσεων. Στη δράση του οφείλεται και η ανανέωση των συμβάσεων των άλλων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου. Οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν την αλληλεγγύη!

Η Κυβέρνηση, ενώ καλεί τον ιδιωτικό τομέα να μην προβεί σε απολύσεις, εκμεταλλεύεται την απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησης και προχωρά σε εκδικητικές και παραδειγματικές απολύσεις, στις σημερινές συνθήκες ανασφάλειας και εκτεταμένης ανεργίας.

Παράλληλα, με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον προσωπικό. Ενώ, και στην περίπτωση της Υπηρεσίας Ασύλου η ποσόστωση των Συμβασιούχων εργαζόμενων ανάμεσα στο συνολικό προσωπικό υπερβαίνει το 70%, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, μέσω διάφορων προγραμμάτων και συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ανακυκλώνεται η ανεργία και εγκαθίσταται η ελαστική εργασία.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ.

·         Καμία απόλυση συμβασιούχων, ούτε τώρα ούτε μετά!
·         Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων ΤΩΡΑ.
·         Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω προγραμμάτων.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
·         Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
·         Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων.
·         Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
·         Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.
·         Προσλήψεις και στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία μας αλλά και κάθε σωματείο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να βγάλουν αντίστοιχα ψηφίσματα στήριξης του αγώνα και της απεργίας διαρκείας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου και να στηρίξουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου