Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Υπουργείο συγχωνεύσεων και τρομοκρατίας! Η ΟΡΓΗ ΦΟΥΝΤΩΣΕ! ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ



Από το καλοκαίρι επιμέναμε ότι ο δήθεν «εξορθολογισμός» της ειδικής αγωγής με το πλαφόν στην παράλληλη, στο ΕΒΠ και στους/στις νοσηλευτ(ρι)ες δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και περικοπή θέσεων εργασίας.

Τώρα είναι πια ξεκάθαρη η γενικευμένη τακτική ΥΠΑΙΘ και κυβέρνησης για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, με την απαράδεκτη εντολή για συγχωνεύσεις τμημάτων και την εγκληματική περικοπή στις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών όλων των ειδικοτήτων (παράλληλη στήριξη, τμήματα ένταξης, θεατρολόγων, εικαστικών, μουσικών κλπ). Το ειδικό νηπιαγωγείο Κωφών στην Πάτρα κλείνει και δεκάδες τμήματα ένταξης ΚΑΙ στην Αθήνα μένουν κενά (ενδεικτικά η Γ’ Αθήνας έχει περίπου 40 κενά και η Α’ Αθήνας κάλυψε μόνο ένα τμήμα ένταξης με τις προσλήψεις της Β’ φάσης από τα 14 κενά). Οι παράλληλες στηρίξεις είναι υπό διωγμό με εκπαιδευτικούς να καλύπτουν πάνω από ένα και δυο παιδιά, ενώ το μοίρασμα της παράλληλης πλέον ήρθε για να μείνει και στα νηπιαγωγεία! Αυτή είναι η «πλήρης ένταξη» των παιδιών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, να μένουν χωρίς υποστήριξη, στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα, ενώ οι δομές της ειδικής αγωγής κλαδεύονται μια-μια!

Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες για συγχωνεύσεις τμημάτων στην α/θμια και β/θμια είναι πάρα πολλές και ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε ένα βράδυ συγχωνεύτηκαν 1000 τμήματα! Στη Σάμο τα τέσσερα τμήματα έγιναν δυο γιατί το ΥΠΑΙΘ δεν προσλαμβάνει καθηγητή φυσικής. Στο Δημοτικό Σχολείο Καντάνου στα Χανιά οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους κάνουν κατάληψη και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις συγχώνευσης τμημάτων από το ΥΠΑΙΘ. Στη Ζάκυνθο συγχωνεύονται τμήματα σχεδόν στα μισά σχολεία του νησιού, ενώ στην Κέρκυρα έχει «διαταχθεί» από το "ΥΠΑΙΘ των περικοπών» να κλείσουν περίπου 43 τμήματα!!! Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων σε ΟΛΗ τη χώρα! Για όλα αυτά το ΥΠΑΙΘ δεν δίνει καμία απάντηση, ενώ δια στόματος Κεραμέως στα καλοπληρωμένα κανάλια κατηγορεί τις άδειες των εκπαιδευτικών για τα κενά στα σχολεία! Τα κενά που φτάνουν τα 6000 αυτή τη στιγμή! ΑΥΤΟΙ που έχουν αφήσει στο έλεος τα σχολεία μας και τα παιδιά μας τολμούν να κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς που περιπλανούνται σε ολόκληρη τη χώρα εν μία νυκτί. Οι χθεσινές εικόνες ντροπής βαραίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκείνους!

Λόγω όλων αυτών των κενών, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κατέστη αδύνατο να λειτουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλα τα Ολοήμερα Τμήματα που ήταν απαραίτητα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις συγχωνεύσεις που πραγματοποιούνται τη συγκεκριμένη περίοδο. Η εναλλακτική που μένει πλέον στους γονείς είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ιδιωτικά και των Δήμων, όπου οι προσλήψεις γίνονται μέσω συνέντευξης είτε από τους δημάρχους, είτε από τους ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ. Στις ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων του ΑΣΕΠ αποδεικνύεται πως γενικά οι εν λόγω προσλήψεις γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες. Σημειωτέων, στο ΦΕΚ 2332/Β΄/02-06-2021 συμπεριλήφθηκε πρώτη φορά η παράλληλη λειτουργία εντός ενός Δημοτικού Σχολείου τόσο του ΚΔΑΠ όσο και του Ολοήμερου (αποσύρθηκε μετά την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος), όπως επίσης και η μελέτη των σχολικών μαθημάτων της επόμενης ημέρας στο ΚΔΑΠ. Είναι πασιφανές πως πρέπει να αγωνιστούμε ώστε η προσπάθεια κλεισίματος-συγχωνεύσεων ολοήμερων και άλλων τμημάτων, η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σχετικών με την εκπαίδευση στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους ιδιώτες και η διόγκωση του πελατειακού τους κράτους να μην τελεσφορήσει. Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι στα ΚΔΑΠ εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης, εκμετάλλευσης και ανασφάλειας, ενώ η θέση τους είναι να στελεχώσουν τα αμέτρητα κενά του δημόσιου σχολείου τα οποία το ΥΠΑΙΘ κατ’ επιλογήν αφήνει ακάλυπτα!

Τελικά την στιγμή που η χώρα πλημμυρίζει και τα παιδιά ισορροπούν σε θρανία για να απεγκλωβιστούν από κοντέινερ-κουτιά στη Ν. Φιλαδέλφεια, την στιγμή που τα σχολεία σφυροκοπούνται από οδηγίες και έχουν άλλα χιλιάδες προβλήματα, το ΥΠΑΙΘ απαντά με δίωξη της απεργίας, κάνοντας χρήση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, προσπαθώντας να φέρει την απόλυτη σιωπή! Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να δημιουργήσουν καθεστώς τρόμου στα σχολεία και η απόφαση για την απεργία-αποχή αποδεικνύει ακριβώς τα πιο βαθιά και σκοτεινά τους ένστικτα. Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιφέρουν ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η οργή φούντωσε και το ποτήρι έχει ήδη ξεχειλίσει!

Δεν θα αφήσουμε να ρημάξουν τα σχολεία μας! Η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας δε θα περάσει! Η περικοπή θέσεων εργασίας των αναπληρωτ(ρι)ών λόγω συγχωνεύσεων, κλεισίματος τμημάτων/σχολείων και προσλήψεων με το σταγονόμετρο είναι καταστροφική για το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών!

Καλούμε όλους τους συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας να πάρουν θέση σε σχέση με το θέμα και να καλέσουν άμεσα σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ!

Η καταστροφική τους πολιτική ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΩΣ ΕΔΩ!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!

Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου