Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Συντονιστικού


Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.30
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Π.Κ. Αιγάλεω "Γ. Ρίτσος",
Δημαρχείου 17,
στην ομιλία του Υπουργού Παιδείας
 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με θριαμβολογίες από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις έγκαιρες προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, τον «τεράστιο» αριθμό προσλήψεων, την κάλυψη των κενών σε νηπιαγωγεία/δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια/δομές ειδικής αγωγής στο 100% , τη γνωστή πια καραμέλα περί αναβάθμισης του ολοήμερου σχολείου μέσω της επέκτασής του στα ολιγοθέσια σχολεία, την ανάγκη της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως μέσο βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου.
Στο παράλληλο σύμπαν που βιώνουμε οι εκπαιδευτικοί, τα κενά εξακολουθούν να είναι χιλιάδες, οι δομές της ειδικής αγωγής στον Καιάδα με χιλιάδες παιδιά να περιμένουν τον εκπαιδευτικό που το Υπουργείο δεν στέλνει και ένα ολοήμερο σχολείο που έχει μετατραπεί σε παιδοφυλακτήριο βασισμένο στις ώρες που πλεονάζουν και όχι στις ανάγκες των μαθητών μας. Η περίφημη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με όση ζάχαρη κι αν πασπαλιστεί, είναι ξεκάθαρα ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για δείκτες απόδοσης του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο-επιχείρηση και τις συνεπακόλουθες απολύσεις εκπαιδευτικών. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «νέο λύκειο» δεν είναι τίποτα λιγότερο από την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων με στόχο την ενίσχυση της μαθητείας και την παραγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού για τις ανάγκες της αγοράς, με ακραία ταξικό πρόσημο. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που θα καταργούνταν, μετατρέπονται σε διπλές Πανελλαδικές εξετάσεις στην Γ΄ Λυκείου για την απόκτηση του πολυπόθητου απολυτηρίου! Ταυτόχρονα, κλείνουν ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ και μετακινούν τους/τις μαθητές/ιες σε άλλα σχολεία, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να παρακολουθούν τον τομέα που έχουν επιλέξει στο σχολείο τους.
Μέσα σε όλα αυτά, ο Υπουργός διατυμπανίζει πως στα επόμενα μακροπρόθεσμα σχέδιά του είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, τονίζοντάς μας πόσο μεγάλη ανάγκη τους έχει η εκπαίδευση! Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την άλλη, μας δείχνουν με απόλυτο τρόπο την εκπαίδευση που οραματίζονται: αδιοριστία, προσοντολόγιο, αξιολόγηση, απολύσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις σχολείων/τμημάτων, περικοπές ωρών/γνωστικών αντικειμένων, ελαστικότατες σχέσεις εργασίας, πλήρης απαξίωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Για όλα τα παραπάνω, το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καλεί:
·      την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 13.30 μμ στο Υπουργείο Παιδείας για να απαιτήσουμε τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς που χρειάζεται η εκπαίδευση και τη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Ο κόσμος της εκπαίδευσης είναι αυτός που μπορεί και πρέπει να πει με τον πιο απόλυτο τρόπο τι σημαίνει αδιοριστία τόσο για εμάς τους εκπαιδευτικούς και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας μας, όσο και για την ίδια την εκπαίδευση που πνέει τα λοίσθια.
·      τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Π.Κ. Αιγάλεω "Γ. Ρίτσος", Δημαρχείου 17, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας με θέμα τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Να είμαστε όλες και όλοι εκεί για να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σε αυτούς που θριαμβολογούν την ώρα που καταστρέφουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τολμούν να στήνουν φιέστες στις πλάτες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών!
Οι εκφραστές της προπαγάνδας που προσπαθεί να μας πείσει για την κανονικότητα και την ευημερία των σχολείων μας, την ίδια στιγμή που δεσμεύονται σε κλειστά γραφεία για τη συρρίκνωσή τους, θα μας βρουν απέναντι!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου